Dit recept heb ik meegenomen uit Italië. De echte vleeseter vindt het misschien zonde om zo’n lekker stukje biefstuk te combineren met groente, maar ìk heb geen enkele seconde spijt! 

Ingrediënten
50 milliliter balsamicoazijn
25 gram suiker
Kogelbiefstuk (150 tot 200 gram per persoon bieflappen, kogel- of haasbiefstuk zijn allemaal geschikt)
Boter
Rucola (of veldsla)
pijnboompitten
cherrytomaatjes (of zongedroogde tomaatjes)
Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
Pak een steelpannetje en meng de balsamicoazijn met de suiker. Laat dit zachtjes inkoken tot je een siroop krijgt (ongeveer 15 minuten).

Rooster kort de pijnboompitten in een koekenpan en snijd de cherrytomaatjes (door de helft of in vieren, net wat je zelf lekker vindt).

Verhit de koekenpan op hoog vuur en schenk een scheut olie erin. Leg de stukken vlees in de pan en schroei beide kanten dicht (elke kant 1 minuut op hoog vuur). Zet het vuur lager en bak nog ongeveer 2 minuten per zijde (voor een medium gegaard stuk vlees). Persoonlijk druk ik altijd op het vlees als ik aan het bakken ben. Het vlees moet nog een beetje terugveren, maar je vinger moet er niet in verdwijnen, dan is het nog te rauw. Daar tegenover moet het ook niet als hard aanvoelen, want dan is het te doorbakken.

Haal de stukken vlees uit de pan en laat ze even vijf minuten rusten op een rooster. Bestrooi met peper en zout en snijd het in plakken.

Maak een bedje van rucola op een schaal en strooi daar de tomaatjes en pijnboompitjes overheen. Verdeel de plakjes vlees eroverheen en schenk voorzichtig de balsamicostroop erover (je hoeft niet alles eroverheen te doen). Rasp wat grove parmezaans kaas eroverheen en: buon appetito! Lekker met patat of gebakken aardappels!

Buon appetito!