Over

Windel

Mijn naam is Windel Jongbloed – de Graaf, 31 jaar en sinds vier jaar woonachtig in Wytgaard, Friesland. Toen ik mijn man Age Wybren leerde kennen, woonde en werkte ik nog in Amersfoort. Al gauw maakte Age mij duidelijk dat wanneer onze relatie serieuze vormen aan zou nemen, ik toch echt naar Friesland moest verhuizen. 

De melkveehouderij van zijn vader, broers en hemzelf zou zich namelijk niet naar Amersfoort verhuizen. Negen maanden later kochten wij een huis in Wytgaard, niet veel later trouwden wij en was onze oudste dochter Lise op komst. Inmiddels zijn wij ook ouders van zoon Wiebren! 

Ik kwam voor het eerst in aanraking met melkkoeienvlees toen ik bij mijn schoonmoeder op de boerderij een gehaktbal kreeg voorgeschoteld. Het was niet alleen heel erg lekker, maar hoe mooi is het om als melkveehouder je eigen koeien te kunnen eten. 

Je kent de behandeling van de eigenaren, je weet welk dier het was, het dier gaat naar de slager en komt weer terug. Mijn interesse was gewekt en ik vond dat er meer mensen kennis moesten maken met melkkoeienvlees. Van Age kreeg ik de ruimte om dit te doen. Windels Melkkoeienvlees is geboren!