Deze oud-Hollandse ovenschotel is een eenvoudig maar smakelijk recept. Al zeg ik het zelf. Erg geschikt voor (kleine) kinderen door de zachte smaken en fijne structuur. Geleerd van mijn mama!

Ingrediënten
750 gram aardappelpuree
1,5 theelepel nootmuskaat
500 gram (on)gekruid gehakt
1 ui
2 deciliter runderbouillon
1 eetlepel maizena
2 theelepels Provençaalse kruiden
50 gram roomboter (exclusief invetboter)
1,5 deciliter melk
25 gram paneermeel
25 gram geraspte jong belegen kaas
roomboter voor vlokken

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Maak aardappelpuree (uit een zakje of van kruimige aardappels) en vet een ovenschaal in met roomboter. Breng deze op smaak met zout (eventueel peper) en de nootmuskaat.

Snijd de ui fijn en bak deze kort aan, doe het gehakt erbij en bak deze rul. Gooi de runderbouillon erbij en laat het geheel 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Leng de maizena aan met water en doe deze bij het gehakt. Laat het geheel warm worden. Voeg daarna de Provençaalse kruiden toe en roer goed door. (In geval van ongekruid gehakt: breng verder op smaak met zout.)

Doe in de ovenschaal de helft van de aardappelpuree en strijk het glad, voeg daarna het gehakt toe en dek het geheel daarna toe met de rest van de aardappelpuree. Strooi op de bovenste laag wat paneermeel, de geraspte kaas en stukjes roomboter (denk om de lijn). 25 minuutjes in de oven en smikkelen maar!

Lekker met een groene salade!