Voor mijn verjaardag heb ik van mijn schoonzus Annemiek een slowcooker cadeau gekregen. Dit is het eerste recept dat ik ermee heb gemaakt! Het vlees was zo zacht als boter. Dat wil overigens niet zeggen dat het niet net zo smakelijk is wanneer het een paar uur in een braadpan stooft!

Ingrediënten
500 gram dikke lende (rib-, sukade- of stooflappen kun je ook gebruiken) van Windels Melkkoeienvlees
6 el zonnebloemolie
2 rode pepers (ik heb er 1 gebruikt, iets kindvriendelijker)
2 uien
3 tenen knoflook
1 eetlepel ketoembar (gemalen koriander)
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gedroogde nootmuskaat
5 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel tamarindepasta
150 ml kippenbouillon van tablet


Bereidingswijze
Snijd het vlees in blokken. Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees op hoog vuur tot het is dichtgeschroeid. Neem het vlees uit de pan.

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Fruit in het overgebleven bakvet de ui, knoflook en rode peper 3 min. op laag vuur. Roer de koriander, komijn en nootmuskaat door het uimengsel en bak kort mee.

Doe het vlees terug in de pan. Roer de ketjap en tamarindepasta erdoor en schenk de bouillon erbij.

Breng het geheel aan de kook en breng eventueel op smaak met zout. Laat het vlees met de deksel op de pan op laag vuur (op warmhoudplaatje) circa 3 uur stoven. (Of in de slowcooker, maar dan wel een uur of 8 à 10 .)

Bron: Allerhande 2005