Een eenvoudige zelfbedachte runderragout met (kastanje)champignons en ui. Het is wel even sudderen voor het beste resultaat (drie uur), maar dan heb je ook wat!  Lekker met rijst en doperwten!

Ingredi├źnten voor 4 personen
500 gram rib-, stoof- of (dikke) lendelappen van Windels Melkkoeienvlees ­čśë 
1 grote ui  
50 gram boter
50 gram bloem
750 ml runderbouillon (1 blokje oplossen) 
250 gewone of kastanjechampignons 
laurierblaadjes
(eventueel kruidnagel)
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze 
Snipper de ui. Snijd daarna de lappen in stukjes zo groot als een dobbelsteen en bestrooi rijkelijk met peper en zout. 

Smelt de boter in een warme pan en fruit de ui. Zodra die begint te geuren, doe je het vlees in de pan en schroei je het dicht. Gooi de bloem erbij en roer zorgvuldig om. Als de bloem zanderig aanvoelt, kun je de aangemaakte runderbouillon toevoegen. Goed over de bodem roeren tot de bloem helemaal is opgelost. 

Doe de laurier en eventueel twee kruidnagels erbij en laat het geheel een uur of twee zachtjes sudderen met de deksel iets van de pan. Zo kan het geheel indikken. 

Na twee uur kun je de (kastanje)champignons toevoegen en deze nog een uur meesudderen tot je ragout de gewenste dikte heeft bereikt.  

Een heerlijk en makkelijke maaltijd voor jong en oud!