Wel een beetje pittig en dus iets minder geschikt voor (kleine) kinderen, maar wie wel tegen een pitje kan.. Dit recept met stoofvlees is zeer geschikt voor de geduldige kok(kin)! 

Goulash van Koken met Catrien

Ingrediënten voor 4 personen
Roomboter of olijfolie
500 gram stooflappen (riblappen/sukadelappen/lendelappen)
2 teentjes knoflook (grofgehakt)
2 uien (halve ringen)
1 rode peper (ringetjes)
Peper & zout
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
3 theelepels paprikapoeder (mild/pittig/geroosterd/netwatjelekkervindt)
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel karwijzaad
1 runderbouillonblokje
1 blik tomatenblokjes (400 gram)

Eventueel later toevoegen:
Courgette, wortel, bleekselderij, (kastanje)champignons en/of paprika. Er kan eigenlijk van alles bij. Gebruik vooral de groenten die je lekker vindt en die je er bij vindt passen!

Bereidingswijze

Voorbereiden
Laat het vlees ruim van tevoren ontdooien in de koelkast (minimaal 24 uur) en laat het nog even op kamertemperatuur komen voordat je het in de pan braadt.

Bereiden
Snijdt grote lappen in kleinere (maar toch nog flinke) stukken en bestrooi ze met wat peper en zout.

Zet een braadpan op het vuur en smelt de roomboter in de pan. Wacht tot de bellen zijn verdwenen, doe het vlees in de pan en schroei aan beide kanten dicht.

Zet het vuur lager en hak ondertussen de uien, knoflook en rode peper (verwijder de zaadlijsten als je niet goed tegen pittig eten kan, of het gewoonweg niet zo lekker vindt) en voeg deze bij het vlees. Fruit even mee. 

Voeg de laurier, kruidnagels, paprikapoeder, chilipoeder en karwijzaad toe en roer het geheel even door.

Verkruimel het bouillonblokje boven het geheel en voeg de tomatenblokjes toe. Laat het geheel op laag vuur minimaal 2, maar liever 3 uur sudderen. Het is lekker als het vlees ‘onder water’ blijft, anders droogt het uit. Voeg dus, indien nodig, wat water toe.

Voeg het laatste half uur de overige gewenste groenten toe (of niet). 

Haal op het laatst het vlees uit de pan en trek het los met een vork en voeg het weer toe.

Vergeet niet voor uitserveren de laurier en kruidnagels te verwijderen. Dit gerecht gaat prima samen met aardappelen of rijst!

Je kunt het gerecht ook de dag van tevoren klaarmaken en de volgende dag tijdens het opwarmen de verse groenten toevoegen.