Een bieflap is een lap waar je op moet kauwen. Het is een magere runderlap, die je beter niet kunt sudderen. Het is het lekkerst als je bieflappen kort aanbakt en dat maakt het super geschikt voor Aziatische gerechten. 

Ingrediënten
300 tot 500 gram bieflappen
1 ui 
1 teen knoflook 
150 gram oesterzwammen, maar ik gebruik ook wel (kastanje)champignons
(bak)olie
125 gram taugé
3 bosuitjes  

Bereidingswijze
De bieflappen laten zich het best snijden (dunne reepjes) als ze nog iets bevroren zijn. Maar bak de reepjes als ze volledig ontdooit zijn. 

Verhit olie in de pan en wok de knoflook met de biefreepjes 2 à 3 minuten. Haal de reepjes uit de olie en wok de ui en oesterzwammen/(kastanje)champignons in dezelfde pan. Breng op smaak met de oestersaus en peper en zout. 

Voeg de biefreepjes en taugé toe en roerbak nog 1 minuut tot het geheel weer lekker warm is. Garneer met gesneden bosuitjes voor een frisse smaak! 

Eenvoudig en snel. Lekker met rijst!