Cora

De mannen van Molkfeebedriuw Jongbloed zijn super lief en hebben mij mijn zin gegeven. Zo kon ik Cora haar leven toch iets van waarde geven; haar in Wytgaard verkopen voor het vlees. Ze heeft inmiddels de juiste leeftijd bereikt van bijna twee jaar.  

Cora is uitgegroeid tot een prachtig mooi dier! Als het aan ons had gelegen, had ze toch ingezet kunnen worden voor de melk. Maar zo werkt het helaas niet binnen het systeem van wetten en regels van de veehouderij. Eenmaal aangegeven als vleesdier (bij haar geboorte) is onomkeerbaar en betekent dat zij niet mag wisselen qua bestemming. 

Als ‘buitenstaander’ heb ik moeite met het systeem. Buiten het feit dat het gaat om levende wezens, vind ik ook dat er weinig ruimte bestaat voor ondernemersvrijheid. 

Natuurlijk blijft het dubbel. Ze heeft twee jaar extra mogen leven, maar gaat uiteindelijk toch naar de slacht. Wat is nou goed? Vraag ik mij oprecht af. Ik hoop maar dat ik het juiste heb gedaan voor Cora.