Waarom

melkkoeienvlees?

Melkkoeien worden gefokt voor de productie van melk, maar dat wil niet zeggen dat het vlees niet bruikbaar is voor consumptie. Het is aan mij om de dieren die zeer geschikt zijn voor de vleesconsumptie bij een boer te kopen en lokaal af te zetten door middel van de verkoop van melkkoeienvleespakketten.

In een pakket zit vlees van één en dezelfde koe, van een boerderij uit Wytgaard e.o. waarbij koe en bedrijf van herkomst duidelijk worden vermeld. Voor een melkkoe wil ik de boer een eerlijke prijs betalen, ik betaal daarom € 0,10 per kilo bovenop de marktprijs.

Dieren voor de verkoop naar de slacht sturen, dat voelt voor mij niet goed. Maar dieren die sowieso naar de slacht moeten, daar wil ik graag iets voor betekenen. Op de melkveehouderijen in Wytgaard waar ik de koe inkoop (waaronder bij mijn man en schoonfamilie), heb ik het vertrouwen dat het dier een prettig en gezond leven heeft gehad.

Door melkkoeienvlees te eten, geven we de dieren een dubbel doel. Met respect voor de boer die het dier op een gezonde manier heeft grootgebracht en respect voor het dier dat niet meegaat in de giga vleesindustrie. Dat is toch duurzaam en verantwoord genieten?!